Preview Mode Links will not work in preview mode

Hvordan kan vi designe vores jobs og liv, så vi tænker ENDELIG MANDAG? Line Reeh søger bud i samtaler med eksperter, nytænkende hverdagsmennesker og modige viskvinder, som deler forskning og egne erfaringer.

Talenteksperten, motivationsforskeren, karriecoachen, lederen, som tror på kærlighed som ledelsesprincip, og shamanen under uglevinger i skoven.

Nov 7, 2021

Hvad har "krop" med ENDELIG Mandag og BEVIDSTE arbejdsliv at gøre? En hel del, siger jeg efter min seneste snak med Sofie Kempf, founder af CoreEnergy og en af spydspidserne herhjemme inden for brugen af Embodiment/kroppens potentiale i lærings-og udviklingsarbejde.

En vigtig pointe fra Sofie er, at den måde, som vi er til stede på i tid og rum, påvirker vores evne til at indgå i relationer. Og dermed vores følelse af mening og fremmedgørelse i arbejdslivet. Vi bliver låste, når vi ikke er kropsligt nærværende. Og kommer til at interagerer med hinanden som et jeg til et "det" - og ikke som et jeg til et "jeg"...

I løbet af episoden deler Sofie nemme øvelser til at skabe kropsligt bevidste mellemrum (hør også bonusepisode, hvor Sofie guider en stående øvelse til at skabe forbindelse til kroppen (5 min).)

Selv er jeg optaget af det med kroppen i arbejdslivet, fordi jeg godt, både fra egen erfaring og fra arbejde med bl.a. familie- og systemiskeopstillinger, ved, at vores krop kan være en vild og gavmild makker og sandhedsvidne, som både kan afsløre og være en vej ind til at påvirke eller ændre "tilstand" og nærvær i en situation.

Men for et hovedmenneske som mig, så er det alligevel vildt at tænke på, og eksperimentere med, hvad man, ved at styrke opmærksomhed og bevidsthed om noget så lavpraktisk som egen krops placering i tid og rum, kan få adgang til.

Og det føles sandt på den der måde, som kun min krop kan vide ting! (Og samtidig så bliver jeg ved med at glemme det - og er jo så langt fra den eneste?!? Opmærksomheden smutter hele tiden væk, når hamsterhjulet ræser afsted.)

Så er der bare at puste ud og sige - "Jaaaaaaaa. Sådan er det!" MED kropslig bevidsthed i Sofies berømte "Ja! Sådan er det-SUK!".

Det taler vi også om.

Og om, hvad vi egentlig inkluderer, når vi tænker "mig" om os selv? Er kroppen med eller er mig noget andet end kroppen?

Vi taler om, hvad det giver, at få kroppen med. Og også om den  frygt i os, som samtidig kan blive aktiveret. Som kan melde sig på banen, som en barndomsstemme, som synes at nu må det være nok med at slappe af, når vi begynder at stå centreret i os selv, i stedet for at have slagside med enten den overdrevne bagsideopmærksomhed eller forsideopmærksomhed, som mange af os hælder mod.

OM SOFIE
Sofie er vokset op midt i naturen i Thy og har haft en daglig kropslig og meditativ praksis siden hun var 18 år. Den kropslige praksis kan indeholde yoga, dans, muskeltræning og ophold i naturen. Endvidere har hun erfaring fra kampsport.

Via CoreEnergy underviser Sofie blandt andet i Embodied Leadership.

Og så er hun mor. Og cand.mag. i psykologi og voksenpædagogik fra RUC, sygeplejerske, coach, ManuVisiontræner & kropsterapeut og Advanced Facilitator i metoden "Social Present Theater "(SPT) - en metod, der gennem brug af kropslig læring, faciliterer sociale-og organisationsforandringer og -udvikling.

Hør mere
Sofie har podcasten MED KROPPEN SOM ØRE, som jeg varmt kan anbefale.

I episode 30 (del 1 og 2) er jeg, Line, på besøg som gæsteinterviewer for at udforske, hvor Sofies unikke tilgang kommer fra og hvad, der driver hende. Og om den ensomhed, som nogle gange kan følge med. Så vil du høre mere om Sofies egen arbejdslivshistorie, så kan du få den her.

Afsnittet om kropsligt bevidste mellemrum, som vi også nævner undervejs, har titlen "Sådan tager du lederskab over dig selv, også på en travl dag".

Du finder MED KROPPEN SOM ØRE her

https://coreenergy.dk/podcast-med-kroppen-som-oere/lyt-her-med-kroppen-som-oere/

På Sofies hjemmeside www.coreenergy.dk kan du også læse mere om Embodied Leadership og finde en kalender over gratis inspirationsworkshops og online oplevelsesevents.

Rigtig god fornøjelse.