Preview Mode Links will not work in preview mode

Hvordan kan vi designe vores jobs og liv, så vi tænker ENDELIG MANDAG? Line Reeh søger bud i samtaler med eksperter, nytænkende hverdagsmennesker og modige viskvinder, som deler forskning og egne erfaringer.

Talenteksperten, motivationsforskeren, karriecoachen, lederen, som tror på kærlighed som ledelsesprincip, og shamanen under uglevinger i skoven.

Jul 11, 2022

Forestil dig en arbejdsplads, hvor du selv bestemmer din arbejdstid, selv bestemmer længden på din ferie og barsel, og hvor der er ubegrænset antal sygedage, hvis dit barn bliver sygt. Den findes i Odense og hedder HR-ON.

I efteråret skrev Christian Hansen, medarbejder i og medstifter af HR-ON, et opslag på LinkedIn, hvor han sagde det højt, som mange tier med: "Mit ældste barn har autisme". I opslaget roste Christian sin arbejdsplads for rammer, som gør det muligt for ham at have et godt arbejdsliv samtidig med, at han også kan være den far, som hans barn har brug for. Også når det kræver, at han to dage om ugen arbejder fra bilen på skolens parkeringsplads - og at møder kan blive rykket, fordi han aldrig kender dagen, når han løfter hovedet fra puden. 

Christians opslag blev opsnappet af en række medier, som bragte nyheden om den ti år gamle virksomhed med de frie rammer.

Samtidig er der en historie bag Christians opslag, som ikke blev fortalt. Nemlig den særlige situation, som mange forældre er i på jobbet, når noget hjemme kræver dem - og det på tidspunkter, hvor man normalt forventes at være på sit arbejde. Og hvordan får man så et arbejdsliv til at hænge sammen? 

En undersøgelse fra Autismeforbundet peger på, at forældres arbejdsliv i høj grad bliver påvirkede. Kun 28 procent af dem som deltog i en undersøgelse i 2017 var ikke enten blevet fyret eller havde set andre skift i deres arbejdsliv på grund af deres families situation. Det er rigtigt mange mennesker!

Ifølge tal fra Idenrigsministeriets benchmarkingenhed, så har 5 procent af alle børn i dag en diagnose. Med ADHD og autisme som de mest udbredte.

REFERENCER
Du finder HR-ON's medarbejdermanifest her:
https://hr-on.com/medarbejdermanifest/

Christian nævner to bøger undervejs, nemlig Imran Rashid og Rikke Østergaard: "Mærkbarhed". Forlaget Indtryk og Jan Tønnesvang og Maria S. Ovesen: "Psykologisk ilt". Forlaget Klim.

Bogen om Greta Thunbergs og hendes familie, som jeg nævner til sidst i min outro, hedder "Scener fra hjertet" og er udgivet på Politikens forlag.  

Jeg nævner også "Pårørende på job", som du finder her:https://ppjob.dk

Autismeforeningens undersøgelse af ændringer i forældre til børn med autismes arbejdsliv kan du læse mere om her: 
https://www.autismeforening.dk/news/nyheder-2017/stress-og-isolation-er-hverdag-for-foraeldre-til-boern-med-autisme/