Preview Mode Links will not work in preview mode

Hvordan kan vi designe vores jobs og liv, så vi tænker ENDELIG MANDAG? Line Reeh søger bud i samtaler med eksperter, nytænkende hverdagsmennesker og modige viskvinder, som deler forskning og egne erfaringer.

Talenteksperten, motivationsforskeren, karriecoachen, lederen, som tror på kærlighed som ledelsesprincip, og shamanen under uglevinger i skoven.

Oct 10, 2022

Drømmer du også om at gå ned i tid? For at få plads til alt det, der også er vigtigt i dit liv? Så skal du høre den her episode! For du er ikke alene.

Flere og flere ambitiøse, dygtige vidensarbejdere gør op med arbejdssamfundets "kontrakt" og krav om 37 timers lønnet arbejde om ugen. Ikke nødvendigvis for at arbejde mindre. Men for også at "arbejde" med noget andet.

Dagens gæst er en af dem. 

“Der var et eller andet, der nagede mig. Der var et eller andet, jeg ikke kunne få til at gå op. Men jeg kunne ikke rigtig finde ud af, hvad det var."

Sofie Marie Billekop har selv været der. I et fuldtidssjob, som på overfladen var rigtig godt. Men som ikke føltes som løsningen i forhold til alt det, som hun egentlig ønskede bidrage med til verden. 

I dag studerer hun fænomenet "Less Work" som forsker - i en ph.d.-stilling på 25 timer om ugen ved Roskilde Universitet.

Det gør hun ved at kortlægge, hvad der får vidensarbejdere til at skrue ned for lønarbejdet (til 25 timer om ugen eller mindre".

Det handler om at tage magten tilbage til at definere, hvad der er det gode liv. Og om at skabe plads til at gøre den forskel, som man reelt opfatter er vigtig - for sine børn, sin kunst, sit fag og verden. Og om at tage resonans og kroppens og tilværelsens cykliske karakter alvorligt. 

Rigtig god fornøjelse.